W sumie było to niedzielne sprzątanie lodówki i zamrażalnika, ale wyszło pyszne, sycące i baardzo czosnkowe :)
składniki na 2 porcje:
paczka mrożonego szpinaku w liściach
czerwona cebula pokrojona w piórka
4 ząbki czosnku
ser pleśniowy typu Lazur
2 łyżki śmietany
kilka suszonych pomidorów pokrojonych w małe kawałki
dużo pieprzu, odrobina soli, gałka muszkatołowa, imbir
tortille pszenne
kulka mozzarelii
cebulę podsmażyć na patelni, dodać szpinak, Lazur, śmietanę, czosnek i przyprawy- dusić chwilkę na małym ogniu.
Nałożyć farsz na tortille, na to pokrojoną w plasterki mozarellę, zwinąć w rulonik i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 20 min w temp. 180st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz