Składniki:
makaron jaki się chce:)
puszka groszku
łyżka serka homo, twarożku itp
kilka listków mięty lub 3 krople aromatu miętowego
2 ząbki czosnku
kilka suszonych pomidorów
2 plasterki sera pleśniowego (może być camembert lub lazur) dla zaostrzenia smaku
kilka suszonych pomidorów
2 plasterki sera pleśniowego (może być camembert lub lazur) dla zaostrzenia smaku
pieprz, sól, gałka muszkatołowa, kilka igieł rozmarynu
można posypać kiełkami lub uprażonymi pestkami słonecznika
można posypać kiełkami lub uprażonymi pestkami słonecznika
Makaron ugotować al dente.
W czasie gotowania makaronu, groszek zmiksować wraz z posiekaną miętą, serkiem i czosnkiem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, rozmarynem, solą i pieprzem. Dodać pokrojone pomidory i ser.
Makaron odcedzić, wrzucić do pasty, wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać kiełkami.
Miałam w lodówce resztkę pesto więc dodałam (łyżeczka) i też fajnie pasowało.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz