wtorek, 23 marca 2010

Makaron z miętowym puree z groszku, pomidorami suszonymi i serem

Składniki:
makaron jaki się chce:)
puszka  groszku
łyżka serka homo, twarożku itp
kilka listków mięty lub 3 krople aromatu miętowego
2 ząbki czosnku
kilka suszonych pomidorów
2 plasterki sera pleśniowego (może być camembert lub lazur) dla zaostrzenia smaku
pieprz, sól, gałka muszkatołowa, kilka igieł rozmarynu
można posypać kiełkami lub uprażonymi pestkami słonecznika 

 

Makaron ugotować al dente.
W czasie gotowania makaronu, groszek zmiksować wraz z posiekaną miętą, serkiem i czosnkiem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, rozmarynem, solą i pieprzem. Dodać pokrojone pomidory i ser.
Makaron odcedzić, wrzucić do pasty, wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać kiełkami.


Miałam w lodówce resztkę pesto więc dodałam (łyżeczka) i też fajnie pasowało. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz