wtorek, 16 marca 2010

Spaghetti z pesto, mozarellą i pomidorami

 Najlepiej smakuje w lecie, kiedy pomidory smakują tak, jak pomidor powinien smakować. Lekkie, aromatyczne i niewymagające. Wersji dodatkowych jest nieskończenie wiele :)

Składniki:
250g makaronu spaghetti
10 pomidorków koktailowych
kulka mozarelli
2 łyżki zielonego pesto
2 ząbki czosnku
łyżeczka suszonych mielonych pomidorów
kilka listków bazylii
opcjonalnie łyżka poszatkowanej czerwonej cebuli (akurat miałam i mi pasowało:)
pieprz, sól do smaku

Pomidorki przekroić na pół, mozarellę pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać wyciśnięty czosnek, cebulę, pesto, mielone pomidory, bazylię i wymieszać.
Ugotować makaron, odcedzić i wrzucić do miski z farszem - wymieszać i od razu podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz