Pyszny, słodki, kawowy, aromatyczny, leciutki.. można by rzec babski...
Baileys składniki :
* 250 ml czystej wódki
* 1 puszka gotowej masy krówkowej
* 0,5 szklanki mleka
* 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
Gotową masę krówkową przełożyć do miski , zmiksować , żeby pozbyć się grudek . Następnie dodać alkohol i dalej miksować , dodając następnie kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody oraz mleko . Miksować , aż składniki się połączą w gładki płyn.
Przelać do butelki , przechowywać w lodówce . Powinno się zostawić do przegryzienia na 1 dzień . Likier z czasem gęstnieje.
Przelać do butelki , przechowywać w lodówce . Powinno się zostawić do przegryzienia na 1 dzień . Likier z czasem gęstnieje.
Z takiej ilości wychodzi ok 0,7l likieru
ja mam pomocników, więc muszę go często robić :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz